Ezekre a szobanövényekre van szüksége minden otthonnak

Az otthon nevelt növények nem csak szépek, de hasznosak is lehetnek. A közérzet javító hatásukon kívül, tisztítják a levegőt és javítanak a minőségén. Még a ’80-as években a NASA kutatásokat indított, hogy megtalálják a beltéri levegő tisztítására legalkalmasabb növényeket. Lakásunk levegője különböző káros anyagot tartalmazhat, amelyek irritációkat okoznak. A tünetek a sick buliding syndrome, vagyis a beteg épület szindróma nevet kapták.

Az egyik ilyen növény a gerbera, amely több fajta színben is pompázik. Kiválóan kötik meg a benzolt és a triklóretilént. A gerberánál ügyelni kell, hogy megfelelő helyre tegyük, ugyanis rendkívül fényigényes virágról beszélünk.

Az anyósnyelv amennyire igénytelen, annyira hasznos is lehet otthonunkban. Kevés gondozással is kibír szinte bármilyen körülményt, miközben nagy mennyiségű formaldehidet és nitrogén oxidot képes megkötni.

A vitorlavirág a legjobb légtisztító képességgel rendelkező növény és az anyósnyelvhez hasonlóan az igénytelenség is a tulajdonságai közé tartozik, egyszerűen nevelhető.

Népszerű szobanövény a futóka, sok háztartásban megtalálható. Szintén kiválóan kiszűri a formaldehidet a levegőből, azonban nem árt vigyázni, a levelei mérgezőek, így körültekintően kell elhelyezni, ha kisgyermek vagy háziállat van a háznál.

A krizantémot Kínában már régóta gyógynövényként tartják számon. A virága gyulladáscsökkentő hatású, ezen kívül megköti a levegőben lévő, rákkeltő benzolt.

Ezek a leghasznosabb szobanövények, amelyek segítenek egészségesebbé tenni otthonunkat, a Minigarden termékek segítségével pedig könnyedén elhelyezhetjük őket, ahová csak szeretnénk.