Növények a nyári időjáráshoz!

Lassan vége a tavasznak és beköszönt a nyár! Kezdd el megtervezni most, hogy milyen növényeket fogsz elhelyezni otthonodban a nyári szezonra. Az általunk javasolt listában olyan növényeket találsz, melyeket a Minigarden termékekbe is ültetheted!

Tarkalevél – Caladium

Ez a trópusi, lándzsalevelű növény, napfényt csak pár óráig érjen mivel levelei színt veszthetnek az erős napsugárzás hatására. Szobahőmérsékleten gyorsan fejlődik és leggyakrabban fehér virágot hoz, de sötétebb színekben is megtalálható. Ne hagyjuk, hogy a talaj melybe ültetve lett kihűljön, mert ez a növény gyökereit roncsolhatja. A növény a terebélyessége miatt a Minigarden Corner függőkertbe tökéletesen fog illeni

Legényrózsa - Zinnia

A rézvirágként vagy vasrózsaként is ismert növény egy egyszerűen termeszthető növény. A kék kivételével minden színben virágozhat, melyek nagyszerűen feldobhatják szobák, irodák, unalmas helyiségek hangulatát. A virág kedveli a fényt, méghozzá nem is keveset. Napi 5-6 óra napsütést igényel, így akár reggel nyugodtan tegyük napsütötte helyre, mely kora délutánra árnyékos lesz. Szereti a nedvességet ezért a Minigarden Basic okoscserép remek választás lehet számára a folyamatos, egyenletes vízelosztás biztosítás funkciója miatt.

Disszódia - Thymophylla

Kicsi 10-20 cm magas növény, mely margarétához hasonló sárgás színe miatt kedvelt. A növény bírja a csapadékmentes időszakot így sok figyelmet nem igényel. Száraz, forró környezetben is képes fejlődni és virágot hozni. A tulajdonságai miatt gyönyörűen meg lehet tölteni vele egy Minigarden Vertical függőleges kertet, mely a szükséges gondoskodást képes biztosítani a növény számára.

Angol muskátli - Pelargonium grandiflorum

A megszokott muskátli fajtákhoz képest érzékenyebb növény gyönyörű színeivel nagyszerűen feldobhatja otthonunkat virágai változatosak, általában két színből tevődnek össze. A levelei sötétzöld színűek. Tápanyagban gazdag, laza talajban az egész nyári időszak alatt színes virágokkal kápráztat el minket egészen a fagyok beálltáig. Az élénk, egészséges virágok feltétele a folyamatos, egyenletes tápanyagellátás mely a Minigarden Basic termékekkel tökéletesen megvalósítható.

Bellis -Százszorszép

A gyakran gyógynövényként, fűszernövényként használt mediterrán éghajlatról származó százszorszép egy kétnyári virág, mely a napsütéses, de mégis hűvös helyeket kedveli. A tápanyagban gazdag, levegős talaj elengedhetetlen. A Minigarden Vertical függőkert egy jó választás lehet azok számára, akik szeretnék bevinni otthonukba ezt a kis dekoratív növényt.