Zöldfalak a Minigarden segítségével

A Minigarden alapítása óta többen is felismerték az építészetben való hasznosításának előnyeit és vertikális kertként alkalmazva sok izgalmas projekt jött létre. 

Lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésünkre, amikor a Minigardent akarjuk hasznosítani egy-egy építkezésnél, ehhez mutatunk példákat a továbbiakban. 

Vietnam

Az egyik legújabb projekt Vietnamban jött létre, ahol a Tan Son Nhat repülőtér közelében található felüljáró hét oszlopát díszítették Minigarden Vertical-lal. Az oszlopok mérete eltérő volt, amelyhez 135 Minigarden Vertical modult használtak fel! Bár jelentős munkát vonzott magával a kivitelezés, de ahogy a képen is láthatjuk, meghozta a gyümölcsét!

Minigarden Vietnamban

Madrid

A Microsoft a madridi központjánál emelt hatalmas zöldfalat 2013-ban. Az épület előtt terebélyesedő Minigarden lenyűgöző látványt nyújt! Ami a számokat illeti, a fal 3 méter magas és több mint 10 méter széles. Az építéséhez 250 Minigarden Vertical modult, 28 Minigarden Corner modult és 778 növényt használtak fel. A Microsoft mindig is az inspiráló munkahely kialakítására törekedett, ezzel a projekttel is ez volt a cél!

Zöldfal a Microsoft madridi központjában
Zöldfal a Microsoft madridi központjában

Chile

Egy chilei benzinkúton is Minigardenből épített zöldfalat hoztak létre, amely egy hatalmas kivetítőt ölel körül. A fal majd’ 6 méter széles és 3,5 méteres magasság párosul hozzá, a 74 Vertical modulban és 44 Corner modulban épült fel, amelyben 272 növényt helyeztek el. A projekt célja, hogy az autópályán haladó autósok pihentető zöld környezetben tudjanak felfrissülni.

Zöldfal egy chliei benzinkúton
Zöldfal Chilében

Abu Dhabi

Abu Dhabi egyik 5 csillagos szállodájában 2011-ben úgy gondolták, zöldfallal fogják bővíteni a szolgáltatásaikat, egy olyan területen, ahol egyébként erre nincs lehetőség, hiszen a sivatag kevés növénynek a természetes élőhelye. A szálloda recepciója melletti közösségi térben, egy 25 méteres zöldfalat alakítottak ki. A 600 Minigarden Vertical modulban 1800 növény foglal helyet!

Zöldfal abu dhabi-i szállodában
Zöldfal Abu Dhabiban

Eindhoven

Eindhovenben egy különleges szabadtéri installáció létrehozása volt a terv 2011-ben, így esett a választás a Minigardenre. A holland zöldfal célja, hogy megmutassák, a városban is lehetőség van növények termesztésére, ez a koncepció pedig tökéletesen illeszkedik a Minigarden „Urban Green Revolution” nézetéhez. A 70 Minigarden Vertical modulból készített zöldfalban 210 növényt helyeztek el.

Zöldfal Eindhovenben
Zöldfal Eindhovenben

Hong Kong

A Hong Kongban található Shatin Parkban egy 129 Vertical modulból álló zöldfalat építettek, 387 növény ültetésével. A park vezetőségének célja az volt, hogy az eredetileg szürke tömböt feldobják valamilyen megoldással. A szív alakot megformáló növények együttese igazán ötletes és látványos kialakítás lett végül.

Zöldfal Hong Kongban

Lisszabon

Lisszabon egyik legjobb éttermében, a Volver de Carne Y Alma kerthelyiségében is Minigarden Vertical-lal készült zöldfalat építettek, hogy a vendégek a természet közelségében fogyaszthassák el a pazar ételeket. A projekt 96 Minigarden Vertical modulból állt össze, 288 növény felhasználásával.

Zöldfal Lisszabon egyik legjobb éttermében
Zöldfal Lisszabonban

Mexikóváros

Egy mexikóvárosi ingatlanban is gyönyörű zöldfalat építettek egy magánszemély számára. A projekthez 89 Minigarden Vertical modult használtak fel, amelyekbe 267 növény került ültetésre, ezáltal egy nagyon hangulatos kert jött létre!

Zöldfal Mexikóvárosban
Zöldfal Mexikóvárosban

Barcelona

Barcelonában szintén egy magánházban egy 5 méter magas zöldfal építését tűzték ki célul. A kivitelezéshez végül 196 Minigarden Vertical modult használtak fel, amelyekbe 588 növényt ültettek el.

Zöldfal Barcelonában
Zöldfal Barcelonában